Ontwerp van een huisstijl voor Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum.

Nieuwe vaste tentoonstelling in het Informatiecentrum Kust 'Zand tegen Zee' bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, Petten. In opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, in samenwerking met o.m. Bruns (projectleiding en realisatie) en Ben Smit (audiovisuele presentaties).

Potztausend maakte het grafisch en ruimtelijk ontwerp en de illustraties en schreef de teksten.

Illustratie (in Illustrator en Photoshop) voor de website van het Platform Werelderfgoed, in opdracht van Zeeman & De Regt Onderwijskundigen.

Potztausend concept+ontwerp+illustratie+tekst werd in 2005 opgericht door Kors de Waard. Het bureau maakt tentoonstellingsontwerpen, websites, grafisch ontwerpen, illustraties en (tentoonstellings)teksten. 

Concept
Potztausend denkt en werkt vanuit een concept waarin een inhoudelijke basis wordt gelegd voor de vormgeving. Vorm staat immers niet op zichzelf maar is het gebaar dat de opdrachtgever wil maken naar zijn publiek, waarmee hij zich verstaanbaar maakt en communiceert.
Potztausend is geen 'u-vraagt-wij-draaien-bureau'. Ik probeer samen met de opdrachtgever te bouwen aan communicatie die werkt, die zender en ontvanger dichter bij elkaar brengt.
En natuurlijk: haalbaarheid en betaalbaarheid zijn mijn vanzelfsprekende uitgangspunten... maar nooit een beperking van creativiteit en enthousiasme.

De virtuele organisatie
Potztausend is een eenmansbureau en werkt daarom vaak samen met anderen in wisselende teams van creatieve professionals. Zo'n werkwijze is kostenbesparend en efficiënt omdat de individuele kwaliteiten op maat beschikbaar zijn. Potztausend opereert daarbij vaak als de art director die het concept bewaakt en eerst verantwoordelijke is voor de communicatieve kracht en esthetische kwaliteit van het eindproduct.

Museumpraktijk
Veel werk dat op deze site is te zien, maakte ik vanuit mijn betrokkenheid bij Nieuw Land in Lelystad, museum, archief en studiecentrum voor Flevoland. Nog steeds ben ik parttime aan Nieuw Land verbonden. Die binding met de dagelijkse museumpraktijk is zowel voor mijzelf als voor opdrachtgevers erg belangrijk.

Als de voorbeelden op deze site inspireren, is een afspraak met mij gauw gemaakt. Ik kom graag langs om mee te denken en te praten over oplossingen voor grote en kleine uitdagingen op het gebied van concept, ontwerp, illustratie en tekst.

Kors de Waard
Archipel 22-77
8224 GP Lelystad
T (06) 46 26 53 23
E potztausend@potztausend.nl
KvK 39091331

 

Potztausend is aangesloten bij de Museummakers. Museummakers is een coöperatie van bevlogen en creatieve mensen die elk in hun eigen disciplines heel veel ervaring hebben opgebouwd met het maken van tentoonstellingen voor grote en kleine musea. De Museummakers kunnen een tentoonstellingsproject vanaf concept tot en met oplevering realiseren.